- Beschikbaarheid: 3
- Artikelnummer: GH331021
Serveertemperatuur: 16-18gr.
Kleur: donker robijn
Aroma: complex boeket met tonen van zwart fruit en kruiden. Decanteer gedurende 30 tot 60 minuten alvorens te serveren, zodat de wijn zich kan openen.
Smaak: rijk met tonen van rijpe donkere bessen, evenwichtige tannines en een lange afdronk
Foodpairing: Gegrild of gegrild rood vlees, wildgerechten, oude kazen
Deze wijn rijpte 12 tot 18 maanden in oude eikenhouten vaten.. Meestal wordt deze methode toegepast op wijnen uit de Mukuzani-microzone, die een beschermde oorsprongsbenaming hebben. Mukuzani is een van de beroemdste Georgische wijnen. De geschiedenis is gaande sinds 1888 en werd gekenmerkt door talrijke internationale onderscheidingen. De wijn is vernoemd naar het kleine dorpje Mukuzani in de regio Kakheti, waar de rode Saperavi-druivensoort op de berghellingen groeit. De productietechnologie omvat fermentatie en langdurige veroudering in eikenhouten vaten.
Specifications | |
Land | Georgië |