-500x500.jpg)
- Beschikbaarheid: 13
- Artikelnummer: 02282
Aardappelzrazy hebben een rijke geschiedenis, geworteld in de Slavische keuken.
Oorsprong: Men denkt dat zrazy in de 16e eeuw in de Poolse keuken verscheen, aanvankelijk als vleesgerecht.
Evolutie: Met de verspreiding van de aardappel in Europa in de 18e en 19e eeuw verscheen er een versie met een aardappelomhulsel.
Verspreiding: Het gerecht is populair geworden in Rusland, Oekraïne, Wit-Rusland en andere Oost-Europese landen.
Belangrijkste voedingsstoffen:
1. Koolhydraten: Hoog gehalte vanwege aardappelen, de belangrijkste energiebron.
2. Eiwitten: Aanwezig in de vulling en in kleine hoeveelheden in aardappelen.
3. Vetten: De hoeveelheid hangt af van de kookmethode en het type vulling.
4. Vezels: Te vinden in aardappelschillen
5. Vitaminen: B1, B6, C (uit aardappelen), A en andere
6. Mineralen: Kalium, magnesium, ijzer, fosfor.
Geschatte calorische waarde:
- 100 g aardappelzrazy met vleesvulling: ongeveer 220-250 kcal
Voordeel:
- Bron van energie en voedingsstoffen
- Bevat vitaminen en mineralen
- Kan een goede bron van eiwitten zijn
Voor een gezondere optie kunt u de zrazy bakken in plaats van frituren en een vetarme vulling met toegevoegde groenten gebruiken
Ingrediënten: gekookte aardappelen 75%, aardappelzetmeel, water, rundvlees 3,7%, reuzel 3,5%, zout, gebakken uien (uien, koolzaadolie), paneermeel (tarwemeel, water, zout, gist), getextureerde sojasaus 0,48%, kruidenzout (zout, maïsmeel, aardappelzetmeel, suiker, pastinaakpoeder, ui, peterselie, kurkuma, zwarte peper, dille, pepermix)
Доставка | |
Levering in alle plaatsen van Nederland | Nee |
Specifications | |
Land | Litouwen |