- Beschikbaarheid: 3
- Artikelnummer: 57218
"Svan-zout" is een mengsel van verschillende kruiden en ingrediënten die samen een harmonieus boeket vormen. Het bestaat uit Imeretiaanse saffraan, chilipeper, koriander, utskho-suneli (blauwe fenegriek), knoflook en gitsruli-kruid, dat uitsluitend in Svaneti groeit. Svan-zout wordt tegenwoordig veel gebruikt om thuis de Georgische en Europese keuken te koken als een pittige smaakmaker voor:
- voorgerechten;
- groentesnacks en salades;
- vis- en vleesgerechten;
- diverse bijgerechten;
- sauzen en marinades.
Het kan ook worden gebruikt voor augurken en huisbewaring. Deze smaakmaker komt prachtig tot uiting in ojakhuri - een traditioneel familiegerecht van het trotse Georgische volk, kudbari - een flatbread met vleesvulling, gestoofde en gebakken groenten. Nog meer recepten voor nationale Georgische gerechten met toevoeging van Svan-zout vind je hier. Maar u moet deze smaakmaker met de nodige voorzichtigheid toevoegen, omdat het risico bestaat dat het gerecht te zout wordt of te pittig wordt, waardoor de smaak van het hoofdproduct verstopt raakt met kruiden.