Khachapuri Family bakery "In Adjarian-stijl" bevroren, 300g
- Beschikbaarheid: 14
- Artikelnummer: IB13504
8.99€
Excl. BTW: 8.25€
De naam "khachapuri" bestaat uit twee Georgische woorden "khacha" (kwark) en "puri" (brood). In het klassieke recept wordt jonge Imeritiaanse kaas als vulling gebruikt, qua kleur en textuur vergelijkbaar met kwark. Van deze kaas wordt de beroemde Georgische Suluguni gemaakt. Maar de houdbaarheid van jonge kaas is erg kort en het is bijna onmogelijk om deze naar Europa te brengen. Dat is de reden waarom Khachapuri niet wordt bereid met jonge Imeritin-kaas, maar met de volwassen versie - Suluguni-kaas. Dit is wat Khachapuri in Georgië onderscheidt van de bereiding in andere regio's. Georgische huisvrouwen hebben nog een geheim dat nergens anders kan worden toegepast: ze maken het deeg voor Khachapuri niet met water, maar met wei waarin jonge kaas wordt bewaard.
Bijna elke regio van Georgië heeft zijn eigen type Khachapuri. De bekendste khachapuri wordt gemaakt in Imereti, Adjara, Megrelia en Guria. In de klassieke versie worden al deze soorten bereid uit hetzelfde gistdeeg.
Доставка | |
Levering in alle plaatsen van Nederland | Nee |
Specifications | |
Land | Duitsland |