- Beschikbaarheid: 9
- Artikelnummer: U102296
Beschuiten met gekonfijt fruit en fruit hebben een lange geschiedenis in de Oost-Europese zoetwarentraditie: Beschuiten zijn in het tsaristische Rusland lange tijd een populaire delicatesse geweest die bij de thee werd geserveerd. Het is gesneden brood dat opnieuw is gebakken om een knapperige textuur te verkrijgen.
Er zijn veel varianten van crackers met verschillende toevoegingen, waaronder room, suiker, rozijnen en gekonfijt fruit. Gekonfijte vruchten die in crackers worden gebruikt, zijn gedroogd fruit, bessen, groenten (komkommers, wortels, bieten) gekookt in honing in een waterbad. Het waren Russische banketbakkers die deze methode voor het bereiden van gekonfijt fruit uitvonden.
Beschuiten met gekonfijt fruit zijn rijk aan vezels, micro-elementen (kalium, calcium, magnesium, zink, ijzer, fosfor, natrium) en B-vitamines. Klassieke recepten voor crackers met gekonfijt fruit zijn onder meer premium tarwemeel, suiker, margarine, gekonfijt fruit (ananas, enz.), eieren, zout, gist.
Zo hebben beschuiten met gekonfijt fruit en fruit een rijke geschiedenis in de Oost-Europese culinaire traditie, die teruggaat tot de 19e eeuw. Ze combineren de knapperige textuur van crackers met natuurlijke zoetheid en voedingsvoordelen.
Specifications | |
Land | Moldavië |