%20(1)-500x500h.jpg)
- Beschikbaarheid: 16
- Artikelnummer: U113848
Pindasorbet is een "Oosterse variant van halva": zoet, compact, kruimelig en gevuld met pinda's. Het woord "sorbet" betekende in het Oosten oorspronkelijk een zoete drank (siroop/infusie). In Europa en de post-Sovjetruimte "verhuisde" de naam "sorbet" uiteindelijk naar dit dessert op basis van noten
Hoe je het kunt eten:
• Met thee (vooral sterke zwarte thee): sorbet is erg zoet en thee zorgt voor een goede balans
• Met koffie (espresso/Americano): werkt als een soort "koffiesnoepje", maar het lekkerst in kleine porties
• Met gefermenteerde melkproducten: kefir/ayran/ryazhenka/natuurlijke yoghurt - vermindert de zoetheid en het vetgehalte aanzienlijk
• Met ijs: strooi sorbetkruimels eroverheen als topping (in plaats van karamel/notenkruimels)
• Met zure vruchten: appel, kiwi, citrusvruchten, bessen - ook hier zorgt het voor een goede balans tussen zoetheid en smaak
• Als "energiesnack": een klein plakje voor op reis/na het sporten, wanneer je snel wat calorieën nodig hebt (maar overdrijf het niet)
Bereidingswijze:
• Snijd in dunne plakjes van 1-1,5 cm dik, zodat het eruitziet als "fudge"
• Serveer er ongezoete thee/koffie bij en een kopje kefir/ayran als "geheime saus" om de zoetheid te verzachten
| Specifications | |
| Land | Oekraïne |







