
Georgische halfzoete rode wijn Koncho & Co Kindzmarauli 2019
- Beschikbaarheid: 5
- Artikelnummer: SWA160919
13.90€
Excl. BTW: 11.49€
Volume 0,75 l
Wijnstoksoort: 100% saperavi
Leeftijd wijnstok: 30 jaar
Wijngaard: "Kindzmarauli" is een oude traditionele microzone van de wijnbouw, die een van de beste in Georgië is op het gebied van kwaliteitsindicatoren en bekend staat onder de naam "Tsar's wijngaarden". De hoge kwaliteit van wijn in de microzone "kinzmarauli" is afhankelijk van zwarte leisteen, die historisch gezien de bodem van "kinzmarauli" onderscheidt. Om een wijn van hoge kwaliteit te verkrijgen, begint de regeling van de opbrengst met het scheren van de wijngaard. Daarna moeten de beschadigde trossen worden verwijderd.
Druivenoogst: met de hand (alleen gezonde trossen), tijdens de fysiologische rijping van de druiven eind september - begin oktober.
Oogst: 8 ton per hectare
Technologie: De druiven worden gescheiden van de twijgen en geplet, een deel van het zoete sap wordt gescheiden en het water dat in het sap achterblijft wordt bevroren (-2 ° C) - het is geconcentreerd. De alcoholische gisting van het resterende wort duurt 1-4 dagen. Na de fermentatie wordt voorgescheiden en geconcentreerd sap aan de wijn toegevoegd.
Kleur: granaat met rode straal
Aroma: Het frisse aroma van gekneusde bramen en pruimen past perfect bij de bloemige tonen
Aanbeveling: de optimale temperatuur om te drinken is 15-17 ° C
Smaak: de wijn heeft een frisse, sappige, goed uitgebalanceerde, zoetige smaak met aangename bessentonen en subtiele nuances van kruiden. De druiven worden met de hand geoogst op het hoogtepunt van rijpheid. Na een zorgvuldige scheiding van de richels en het pletten van de druiven, begint de fermentatie in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur (23-28 ° C), om de extractie van aromatische en kleurstoffen uit de druivenschillen te verbeteren, de technologieën van "delestage" en "reparatie" worden gebruikt. Na 5-7 dagen maceratie, wanneer het gewenste niveau van restsuiker is bereikt, wordt het fermentatieproces gestopt door de wijn te koelen en te filteren, waardoor de natuurlijke zoetheid en frisheid behouden blijft. Voor het bottelen rijpt de wijn in tanks bij temperaturen van bijna nul
Combinatie: zowel als aperitief als bij het dessert. De wijn is een perfecte balans tussen gebakken vlees en gezouten kaas.
Land van herkomst: Georgië